DOWNLOADS ⇨
ONZE BROCHURE
10 VOORDELEN VAN RED TEAMING

PEN testers smokkelen als fake terroristen messen, valse bommen en geweren door de drukste Britse cruisehaven

Bron: The Sun/ 24-06-2018/ Matt Wilkinson

Door ernstige fouten in de beveiliging (GAP’s) werden in Engeland op zeer eenvoudige wijze geweren op cruiseschepen gesmokkeld door middel van een beveiliging pentest. In een van de drukste Britse cruiseterminals, van Southampton konden PEN testers zich voordoen als terroristen en zo wapens en nep-IED's (improvised Expolosive Devices) naar binnen smokkelen.
In een vertrouwelijk rapport, dat in handen is van The Sun, onthulde dat 16 messen, acht imitatie-IED's en vier imitatiepistolen door onderzoekers die zich voordeden als terroristen de terminals in werden gesmokkeld.

De beveiliging miste dit omvangrijke arsenaal wapens, ondanks luchthavenachtige scanstraten voor de bagage met detectiepoorten, röntgenapparatuur beveiligers die passanten fouilleren.

Een nep-IED werd achtergelaten in een toiletruimte en werd gemist door een schoonmaakster.

Onderzoekers die wapens en valse identiteitsbewijzen droegen, werden zonder bezwaar de extra beveiligde gebieden binnen gelaten.

Insiders beweren dat het rapport in de la is verdwenen en dat de aanbevelingen niet zijn opgevolgd door het Britse Department for Transport.


Wij zijn gespecialiseerd in het PEN testen van security straten

Ook uw beveiligingsstraat PEN testen? Dat kan!

Wij beschikken over een grote variëteit aan nep wapens en nep explosieven. Uiteraard allemaal op het oog van echt te onderscheiden, maar in een X-Ray machine of metaaldetectiepoort lijken de wapens op echte. Specifiek voor deze toepassing hebben wij een samenwerkingsverband met BAVAK, de specialist op het gebied van beveiligingsapparatuur en training van operators.

Onze specialisten hebben ervaring met verschillende high risk events en locaties zoals luchthavens, sportevenementen, festivals en locaties met verhoogd risico op aanslagen met wapens en explosieven.

Uiteraard vormt de veiligheid tijdens onze testen de hoogste prioriteit. Wij zorgen ervoor dat de test een toegevoegde waarde heeft voor uw operators en dat uw bedrijfsvoering of evenement geen enkel nadelig effect heeft van de test. Het positieve is dat de operators middels dergelijke praktijktests alleen maar meer gemotiveerd worden om hun werk goed en veilig uit te voeren.

Wilt u meer weten over beveiliging pentests?
Neem contact op!

Lees hier het oorspronkelijke artikel: https://www.thesun.co.uk/news/6614678/investigators-smuggle-knives-and-fake-bombs-and-guns-through-busiest-uk-cruise-port/

Herkent u deze situatie? En wilt u liever niet dat uw bedrijf tussen deze nieuwsberichten komt te staan?

Laat ons dan onderzoeken wat uw risico's zijn, waar uw kwetsbaarheden zitten en hoe de kans op dergelijke incidenten tot het uiterste is te verkleinen!

stuur een e-mailbel ons
© Copyright 2020
  Cocoon risk management
envelopephone-handsetmap-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram