About Us

Ons team bestaat uit een groep van ervaren professionals, ieder met een eigen specialisme.

Over ons

Red Team Experts is een initiatief van Cocoon risk management, dat sinds 2000 praktische oplossingen verzorgt op het gebied van Safety, Security & Design. Wij denken mee, inventariseren uw risico’s en voorzien u van professioneel onderbouwd advies op maat van ervaren specialisten. Zowel nationaal als internationaal werkt Cocoon voor overheden, commerciële organisaties en non-profit organisaties . Net zoals het werkveld, zijn onze professionals continu in ontwikkeling. Door trainingen en opleidingen blijven we up-to-date met regelgeving en nieuwe risico’s. Daarnaast werken wij nauw samen met partners op het gebied van onder andere Cyber, Chemie, High Risk Access Security en fysieke veiligheid.

Ons team

In 2010 werden door Cocoon de eerste red team audits uitgevoerd. Een methode die inmiddels zijn nut wel heeft bewezen en waar wij met meer dan 17 auditors en meer dan 60 audits per jaar vele bedrijven mee van dienst zijn. Thans mogen we wel zeggen dat we in Nederland marktleider zijn in fysieke red team audits en penetratietesten. Door onze jarenlange ervaring hebben we inmiddels een enorm arsenaal aan kennis en middelen opgebouwd. Hierdoor is geen scenario ons te gek meer.

Ons team bestaat uit een groep van ervaren professionals, ieder met een eigen specialisme. Hierdoor kunnen wij bij iedere organisatie maatwerk leveren. Afhankelijk van de kritische belangen en de werkwijze van een potentiële opponent, zal de beveiliging anders georganiseerd zijn. Iedere organisatie heeft overigens ook andere processen en assets om te beschermen. Dit bepaald steeds het scenario, dat wij tijdens onze simulaties nabootsen.

Juist door onze brede achtergrond, kennis en ervaring kunnen wij deze simulaties aanpassen op de specifieke situatie bij onze opdrachtgevers. Juist dit is essentieel om meerwaarde te leveren aan onze klanten. Steeds proberen wij de realiteit zo dicht als mogelijk te benaderen of misschien zelfs te overtreffen. Alleen door de beste prestaties te leveren, kunnen wij u zo goed mogelijk voorbereiden op mogelijk onheil. Samen maken we uw organisatie weerbaar en veerkrachtig.

Onze visie op veiligheid

Veiligheidsmaatregelen moeten karakteristiek zijn voor uw organisatie en als vanzelfsprekend worden ervaren. Hierdoor wordt het gevoel van veiligheid automatisch bevorderd en zal de bereidwilligheid om zich aan maatregelen te conformeren toenemen.

Onze visie op veiligheid richt zich dus vooral op het tot stand brengen van een natuurlijke vorm van veiligheid. Want de effectiviteit van risicobeperkende maatregelen hangt samen met de bereidwilligheid van medewerkers en bezoekers om ze uit te voeren.

Veiligheid altijd op nummer 1

Bij de uitvoering van een Red Team Assessment of penetratietest staat de veiligheid van uw medewerkers, onze specialisten en de bedrijfsvoering altijd op de eerste plaats. Daarom maken wij voorafgaand aan een assessment altijd een project risicoanalyse. Zo nemen we nooit onverantwoorde risico’s, die ongewenste schade kunnen uitrichten binnen onze organisaties. Daarnaast maken wij duidelijke afspraken met de opdrachtgever en hebben indien nodig ook contact met de lokale autoriteiten, zoals de politie of de gemeente.

Informatiebeveiliging

Vertrouwelijkheid van informatie is voor ons een cruciale randvoorwaarde bij het leveren van diensten. Wij voldoen ten aanzien van vervaardiging, transport, berging en vernietiging aan de hoogste eisen. Zo hebben we bij Cocoon een ABDO (2019) autorisatie waardoor we in staat zijn om voor defensie en rijksoverheden opdrachten uit te voeren. Met deze ABDO autorisatie voldoen we aan de meeste zware eisen met betrekking tot (informatie)beveiliging. Voor het bedrijfsleven hanteren wij de European standard for the classification and protection of confidential documents/ information.

Onze werkwijze

Bij Redteam experts werken we altijd volgens een gestandaardiseerde werkwijze zodat we continue in staat zijn om maatwerk aan de klant te leveren. Als eerste inventariseren wat de Te Beschermen Belangen (TBB) van uw organisatie zijn. Mede op basis hiervan kunnen we analyseren welke dreigingen van toepassing zijn op uw organisatie. Met deze twee gegeven kunnen we een realistisch scenario bepalen welke past bij de situatie van uw organisatie. Vervolgens stellen we gezamenlijk een plan van aanpak op en zullen we vervolgens de test uitvoeren. We voeren deze test altijd uit met een vrijwaring van de opdrachtgever, op deze manier voorkomen we mogelijke risico’s voor de betrokkenen. Tot slot zal Redteam experts een uitgebreide rapportage verzorgen met daarin de geconstateerde bevindingen en een advies om de kwetsbaarheden op te lossen.