OSINT

Red Team Experts voert een Open Source Intelligence onderzoek uit om te onderzoeken welke bedrijfsinformatie gevonden kan worden in openbare bronnen.

Wat is OSINT?

Tegenwoordig is informatie niet meer weg te denken en overal te vinden op het internet. Denk aan geschreven tekst zoals persoonsgegevens of bijvoorbeeld foto’s, video’s of audiofragmenten. Met de toename aan informatie is er ook een toename aan personen die hier hun slag uit willen slaan. Kwaadwillende personen verzamelen informatie op internet over uw organisatie om vervolgens deze informatie te misbruiken voor een kwaadwillende handeling. Weet u welke informatie er in openbare bronnen beschikbaar is over uw organisatie en diens medewerkers? Het raadplegen van deze openbare bronnen om informatie te verzamelen wordt ook wel Open Source Intelligence (OSINT) genoemd. De openbare bronnen op het internet bevatten vaak veel meer informatie dan de meeste mensen bewust zijn. Dit komt omdat het uitvoeren van een OSINT onderzoek niet gemakkelijk is en enige kennis en middelen vereist. Zo zijn er speciale OSINT tools die op een grondige manier informatie uit openbare bronnen halen. Bij Redteam experts hebben we beschikking tot meerdere OSINT tools en hebben we door onze jarenlange ervaring voldoende kennis ontwikkelend om een grondige OSINT onderzoek uit te voeren.

Wij tonen u alle kwetsbaarheden

Het OSINT onderzoek kan een aantal kwetsbaarheden aantonen welke na onderzoek vervolgens ondervangen kunnen worden. Daarnaast gebruiken we ter voorbereiding en uitvoering van onze Red Team audits. Zo kan bijvoorbeeld informatie uit het OSINT onderzoek worden gebruikt om vervolgens een emailadres te spoofen of iemands identiteit te stelen. Er staat immers zeer veel informatie over personen op het internet. En niet alleen op sociale media is veel te halen. Zo ook gebruiken wij nieuwsmedia of overheidsbronnen om informatie over organisaties of personen op te halen. OSINT kan worden gebruikt door kwaadwillende om mogelijk kwetsbaarheden uit uw organisatie te misbruiken. Tevens kunnen we bij Redteam Experts ook OSINT toepassen om mogelijke dreigingen jegens uw organisatie te inventariseren. Er wordt immers ook veel tussen kwaadwillende personen gecommuniceerd via openbare bronnen.

Veiligheid altijd op nummer 1

Bij de uitvoering van een Red Team Assessment of penetratietest staat de veiligheid van uw medewerkers, onze specialisten en de bedrijfsvoering altijd op de eerste plaats. Daarom maken wij voorafgaand aan een assessment altijd een project risicoanalyse. Zo nemen we nooit onverantwoorde risico’s, die ongewenste schade kunnen uitrichten binnen onze organisaties. Daarnaast maken wij duidelijke afspraken met de opdrachtgever en hebben indien nodig ook contact met de lokale autoriteiten, zoals de politie of de gemeente.