Red teaming

Red Team Experts levert inzicht in de kwetsbaarheden van uw beveiliging door middel van Red Teaming.

Wij tonen u waar het mis kan gaan

Redteam Experts is dé onafhankelijke specialist en marktleider in fysieke Red Team Assessments. Wij bieden een unieke methode om de beveiliging van uw organisatie op de proef te stellen. In een vertrouwde omgeving en op een zo realistisch mogelijke wijze. Hierin brengen wij in kaart wat uw kritische of te beschermen belangen zijn en aan welke dreigingsscenario’s deze worden blootgesteld. In fysieke en digitale simulaties testen wij of wij deze succesvol aan kunnen vallen. In 85% van de gevallen blijkt dat wij tijdens zo’n simulatie daadwerkelijk voor een verstoring zouden kunnen zorgen in de kritische processen van een organisatie.

Ons doel is om uw organisatie en processen weerbaar en veerkrachtig te maken, zodat de continuïteit van uw organisatie gewaarborgd blijft. Een optimale bescherming van uw assets voor dreigingen van zowel binnenuit als buitenaf. Red Teaming leert organisaties om meer door de ogen van de kwaadwillende te kijken. Het is dan ook vooral niet bedoeld om medewerkers op een negatieve manier te wijzen op hun fouten. Juist ontwikkeling, persoonlijke en collectieve groei staan bij ons centraal.

Wat is Red Teaming?

Wij werken met realistische simulaties en gaan te werk zoals kwaadwillende dat ook zouden doen. Wij bootsen relevante dreigingsscenario’s zo realistisch mogelijk na. Tijdens een Red Team Assessment doorlopen wij de volledige criminele planningscyclus, van planning en informatieverzameling tot aan observaties, dry runs en de daadwerkelijke uitvoering van het scenario. Steeds volledig afgestemd op de specifieke context van een organisatie. Onze experts beschikken over een uitgebreide toolkit met zowel vooruitstrevende als meer traditionele technieken. Wij richten ons zowel op fysieke, menselijke als ICT-factoren. Deze integrale aanpak vinden wij bij Redteam Experts cruciaal omdat de Te Beschermen Belangen veelal op meerdere manieren te bereiken zijn.

Afhankelijk van de aard van uw organisatie en bedrijfsprocessen maken wij bijvoorbeeld gebruik van valse identiteitsbewijzen, inbraakmateriaal, drones en simulatie spionage apparatuur. Realistische middelen die ook worden ingezet door kwaadwillende. Echter met één groot verschil: ons doel blijft steeds om alle betrokkenen beter te maken. Om in een veilige omgeving bewuster te worden van de dreigingen en kwetsbaarheden in uw organisatie. Bij een Red Team assessment zetten wij meerdere methodes is om zo de werkwijze van een kwaadwillende te simuleren (klik hier voor al onze methodes). Wij werken met realistische simulaties en gaan te werk zoals kwaadwillende dat ook zouden doen. Wij bootsen relevante dreigingsscenario’s zo realistisch mogelijk na. Tijdens een Red Team Assessment doorlopen wij de volledige criminele planningscyclus, van planning en informatieverzameling tot aan observaties, dry runs en de daadwerkelijke uitvoering van het scenario. Steeds volledig afgestemd op de specifieke context van een organisatie.

Oplevering

Ons doel is om uw organisatie en processen weerbaar en veerkrachtig te maken, zodat de continuïteit van uw organisatie gewaarborgd blijft. Een optimale bescherming van uw assets voor dreigingen van zowel binnenuit als buitenaf. Om dit te kunnen realiseren staan kwaliteit, innovatie en samenwerking bij Redteam Experts centraal. Drie essentiële pijlers, die de fundering vormen onder onze dienstverlening. Een Red Team Assessment confronteert u met de zwakke plekke in uw beveiliging. Dit zorgt voor een groter bewustzijn van dreigingen en kwetsbaarheden. Binnen de volledige organisatie, van werkvloer tot top management. Na een Red Team Assessment leveren wij een uitgebreide rapportage met daarin tenminste de volgende zaken opgenomen: 

  • Totstandkoming van het scenario;
  • Gehanteerde methodes en pretexten;
  • Uitkomsten van de verschillende fases van criminele planningscyclus;
  • Geïdentificeerde kwetsbaarheden;
  • Een gedetailleerd tijdspad van de handelingen en acties van auditors en medewerkers;
  • Een aanbeveling voor het oplossen van kwetsbaarheden.

In de praktijk blijkt dat met dit rapport kwetsbaarheden vaak al binnen één jaar worden opgelost, uiterst effectief dus. Bij Redteam experts zijn we altijd van het leveren van maatwerk en staan we dichtbij de klant. Mocht u meer willen weten over Red Team Assessments of bent u benieuwd naar de voordelen van Red Teaming, neem direct vrijblijvend contact met ons op.