Binnenbrengen verboden middelen

Red Team Experts test uw fysieke beveiliging door verboden middelen langs de beveiliging binnen proberen te brengen.

security application pen test, red team experts, red teaming

Cruciaal voor de veiligheid van uw kantoor

Er zijn verschillende organisaties waar de Te Beschermen Belangen en/of dreigingen dermate hoog zijn dat het uitermate belangrijk is dat hier bepaalde middelen niet kunnen binnenkomen waarmee vervolgens grote schade aan kan worden gericht. Denk bijvoorbeeld aan de luchtvaart waar zeer streng wordt gecontroleerd op het binnenbrengen van wapens en explosieven omdat hier grote schade kan worden aangericht. Bij Redteam experts zijn we gespecialiseerd in het binnenbrengen van verboden middelen zoals (fake) wapens en explosieven bij (high-end beveiligde) organisaties. Zo kunnen wij via verschillende manieren verboden middelen binnenbrengen. Dit doen wij, zoals met al onze werkwijzen, natuurlijk altijd in overleg met de klant en op een dusdanig manier dat het geen impact heeft op onze veiligheid, de veiligheid van de organisatie en diens primaire processen.

Improvised Explosive Devices (IED’s)

Door onze jarenlange ervaring zijn we bij Redteam experts inmiddels gespecialiseerd in het namaken van Improvised Explosive Devices (IED’s). We kunnen deze IED’s zo namaken dat het niet van echt te onderscheiden is. Met deze fake IED’s testen wij de beveiliging van verschillende organisaties en tonen we GAPs aan rondom het beveiligingsproces. Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen is dit inzicht zeer relevant, zo is alleen al tijdens het eerste coronajaar het aantal zoekopdrachten naar geïmproviseerde explosieven verdrievoudigd (DTN 55). Ook werd er in de periode van eind 2019 en begin 2020 op meer dan 10 locaties verschillende bom- en poederbrieven bezorgd met als doel het afpersen van organisaties voor het ontvangen van Bitcoin, een zorgwekkende trend.

Door de jarenlange ervaring hebben we inmiddels een groot arsenaal aan verschillende middelen op dit gebied. Zo kunnen we afhankelijk van de wens van de klant een bepaald scenario uitvoeren. Daarnaast bieden we ook trainingen aan in het herkennen van onder andere bombrieven. Bij Redteam experts zijn we gespecialiseerd in het herkennen van poeder- en bombrieven, zie onze website www.bombrieven.nl daarvoor. Met deze expertise zijn we in staat om poeder- en bombrieven na te maken. Zo kunnen we middels het opsturen van fake poeder- en bombrieven uw beveiligingsprocedures ten aanzien van poeder- en brombrieven testen.

beveiliging pentest

Vuur- en steekwapens

Naast dat we gespecialiseerd zijn in het namaken van IED’s kunnen we ook andere verboden middelen bij organisaties binnenbrengen. Dit zijn onder andere (fake) vuur- en steekwapens. Door de jarenlange ervaring zijn we in staat om replica’s van vuur- en steekwapens langs beveiligingsmaatregelen in de organisatie te krijgen. Tevens zijn we in staat om delen van steek- en vuurwapens binnen te brengen, waarmee vervolgens een steek- en vuurwapen binnen de beveiligde zone in elkaar kan worden gezet. Zo kunnen we de beveiliging testen of zij in staat zijn om de vuur- en steekwapens te signaleren en hoe zij hier opvolging aan geven. Hiermee krijgt de organisatie inzicht in de kwetsbaarheden rondom de beveiliging tegen een hoger segment van verboden middelen. Redteam experts heeft hiervoor de juiste licenties en is daarmee op dit gebied de enige legale aanbieder in Nederland.

Warshipping

De voorgaande methodes zijn vooral gericht op het toebrengen van fysieke schade aan uw organisatie. Daarnaast is er een methode waarmee het binnenbrengen van goederen kan worden gebruikt om daarmee informatie te ontsluiten, ook wel ‘warshipping’ genoemd. Zo zijn we bij Redteam experts in staat om bijvoorbeeld middels normale goederen afluisterapparatuur in de beveiligde zone te krijgen en daarmee vertrouwelijke informatie te stelen. Tevens kan warshipping bijvoorbeeld worden gebruikt voor het faciliteren van een cyberaanval of het ontdekken van een bepaalde (geheime) locatie. Deze werkwijze heeft een sterke relatie met de methodes beschreven onder spionage.

Veiligheid altijd op nummer 1

Bij de uitvoering van een Red Team Assessment of penetratietest staat de veiligheid van uw medewerkers, onze specialisten en de bedrijfsvoering altijd op de eerste plaats. Daarom maken wij voorafgaand aan een assessment altijd een project risicoanalyse. Zo nemen we nooit onverantwoorde risico’s, die ongewenste schade kunnen uitrichten binnen onze organisaties. Daarnaast maken wij duidelijke afspraken met de opdrachtgever en hebben indien nodig ook contact met de lokale autoriteiten, zoals de politie of de gemeente.