Gemeente zet professionele mystery guest in

aug 7, 2019

Bron: parool.nl/ 15-01-2019/ Michiel Couzy

Amsterdam gaat een professionele mystery guest inzetten om bedrijven te betrappen die werkzoekenden discrimineren.

Organisaties die toch onderscheid maken tussen potentiële werknemers, worden aan de schandpaal genageld.

Maar ook zetten verschillende andere gemeenten de mystery guest al in voor het Nix18 anti rook beleid en tegen discriminerend deurbeleid in de horeca. Soms door haar handhavers in burger de weg op te sturen in plaats van het uniform.

Hierdoor ontstaat echter wel een dunne lijn tussen geüniformeerde handhaving en handhaving in burger. Gemeenten lopen zo direct het risico dat de relatie van de geüniformeerde diensten met de verschillende ondernemers in de commerciële sector onder spanning komt te staan. Ook kunnen ondernemers de gemeente uitlokking gaan verwijten en kunnen acties uit de hand lopen door ondeskundig handelen.

Reden te meer om dergelijke inzet over te laten aan onafhankelijke professionals.

Onafhankelijke en professionele Mystery guest

Wij hebben al jarenlang ervaring met het inzetten van onafhankelijke en professionele mystery guests. Wij hebben er de voorkeur voor om dergelijke tetst goed met de betreffende sector af te stemmen zodat men weet wat men te wachten staat en min of meer ook weet dat we alleen reële scenario’s simuleren. Men zal in de praktijk dan al bewust zijn op eventueel norm overstijgend gedrag en alleen dat al levert een positieve uitkomst op.

Het inzetten van een mystery guest kan nuttig en effectief zijn, maar wat ons betreft alleen met respect voor alle partijen.

Lees hier her oorspronkelijke artikel.

Red Team Experts

Herkent u deze situatie? En wilt u liever niet dat uw bedrijf tussen deze nieuwsberichten komt te staan?

Neem dan contact op