Mystery visits inzicht in toegangsbeveiliging en criminaliteitspreventie

nov 6, 2019

Inzicht in toegangsbeveiliging en criminaliteitspreventie wordt binnen iedere organisatie verschillend aangepakt. Gedragsherkenning met behulp van slimme camera’s of simpelweg door goed opgeleid personeel, diefstalpreventie is in orde en risicovol afwijkend gedrag wordt herkend… toch? Vaak is dit toch niet helemaal het geval, en missen er belangrijke aspecten op het gebied van criminaliteitspreventie. Makkelijk over het hoofd te zien, maar desalniettemin cruciaal. Wat dacht u bijvoorbeeld van de maatregelen voor diefstalpreventie? Worden deze wel nageleefd?

Overigens is dat niet het enige waar op gelet dient te worden, factoren als winkelinrichting en kassabeheer spelen ook een rol. Wist u dat uw medewerkers vaak de zwakste schakel zijn binnen uw bedrijf? Vaak is de onbewuste slordigheid van medewerkers funest. Een welbekend voorbeeld zijn bouwmarkten of grote supermarkten waar de beveiliging nog wel eens te wensen overlaat. Winkeldieven worden niet direct herkend en kunnen zo ongezien hun gang gaan. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is alertheid van uw medewerkers van groot belang.

Inzicht krijgen in toegangsbeveiliging en criminaliteitspreventie door middel van Mystery visits is van cruciaal belang voor uw organisatie.

fysieke penetratietest quote

Het belang van Mystery visits – hoe geeft u criminaliteitspreventie vorm?

Vragen die u uzelf kunt stellen zijn:

  • Zijn uw medewerkers zichtbaar genoeg? Of zijn ze onvoldoende op de werkvloer te vinden dankzij drukke situaties?
  • Hoe wordt er gereageerd op een winkelbezoeker die zich verdacht gedraagt? Wordt hier alert op ingespeeld of wordt de winkeldief over het hoofd gezien of uit angst genegeerd?
  • Heeft de winkel onoverzichtelijke plekken waar criminelen hun slag kunnen slaan?
  • Wat is het dervingspercentage van uw winkel momenteel? Op welke manier is dit terug te dringen?
  • Worden winkeldieven in de kaart gespeeld omdat de gelegenheid geboden wordt spullen te verbergen of ongezien mee naar buiten te smokkelen?

Wij nemen de cover van een winkeldief aan. Alle gedragseigenschappen bootsen we op professionele wijze na om in een bepaalde mate op te vallen. Onze goed getrainde en ervaren auditors hebben ruime ervaring in Mystery visits en weten precies waar kwetsbaarheden en mogelijkheden in uw situatie liggen. Op deze manier toetsen wij in hoeverre de inrichting of het gedrag van winkelpersoneel aanleiding geeft of kansen biedt aan winkeldieven. Natuurlijk kunnen we dan ook meteen de klantvriendelijkheid en efficiency voor u beoordelen.

fysieke penetratietest

Mystery visits leiden tot verrassende positieve resultaten

Met de verkregen inzichten kunt u samen met uw personeel de kwetsbaarheden bespreken en in kaart brengen. Waar gaat het goed? Wat zou beter kunnen? De resultaten liegen er niet om.

Criminaliteitspreventie stimuleren dankzij extra motivatie.
Medewerkers raken vaak extra gemotiveerd om te presteren wanneer een Mystery visit heeft plaatsgevonden. Idealiter worden de resultaten namelijk niet alleen met de bovenste lagen van het bedrijf gedeeld, maar ook met personeel op de werkvloer zelf. Het zal u verbazen hoe betrokken personeel wordt na een Mystery visit bij u op locatie. Als alles in orde is, worden zij ook geprezen, stimulerend voor hen, en indirect ook voor de klanten – tevreden personeel = tevreden klanten!

Inzicht in mogelijke vorderingen.
Een Mystery visit wordt regelmatig ingezet na een training of cursus. Hoe presteert uw personeel bij de Mystery visit? Is de opgedane kennis blijven hangen? Zijn er merkbare verschillen?

Wij ervaren dat het veiligheidsbewustzijn na een mystery vist veel groter is en veel langer blijft hangen dan uitsluitend na een training. Een combinatie levert dus nog het meeste resultaat op.

Wilt u meer weten over Mystery visits of bent u benieuwd wat de voordelen zijn van Mystery visits voor uw organisatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Red Team Experts

Herkent u deze situatie? En wilt u liever niet dat uw bedrijf tussen deze nieuwsberichten komt te staan?

Neem dan contact op