Phishing campagne

nov 6, 2019

‘Het veiligheidsbewustzijn en de weerbaarheid van het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen tegen deze risico’s lijken onvoldoende. Dat vormt een risico voor de economische veiligheid van ons land.’ Bron: AIVD Jaarverslag 2018′.

Het merendeel van cyberincidenten begint bij manipulatie van de mens om toegang tot het bedrijfsnetwerk te krijgen. De e-mails die cybercriminelen sturen, zien er steeds echter uit. Een paar jaar geleden herkende u een phishing-mail nog aan de taalfouten en het niet verzorgde uiterlijk. Tegenwoordig zijn de technieken zeer geavanceerd en verzorgd.

Per jaar wordt er voor miljoenen euro’s fraude gepleegd en zijn duizenden bedrijven het doelwit van phishing aanvallen. Kwaadwillenden sturen gerichte phishing e-mails naar uw organisatie;
• Om middels malware uw bestanden of systemen te gijzelen, met als doel afpersing.
• Om binnen te dringen op het IT- of beveiligingsnetwerk. Middels gestolen inloggegevens van medewerkers kan data worden gekopieerd of worden weggesluisd.
• Om door toegang op het IT Netwerk de fysieke toegang te vereenvoudigen en zo uw gebouw binnen te dringen.

Hoe weet u nu of uw organisatie weerbaar is voor dit soort aanvallen?
Echte bewustwording van de medewerkers creëren we met een realistisch nagebootste phishing aanval.

Red Team Experts zet ethical hackers in om een phishing mail campagne te ontwerpen afgestemd op uw organisatie. In deze campagne wordt een algemene mail naar een brede doelgroep gestuurd. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor een directe en persoonlijk opgezette aanval op sleutelpersonen in de organisatie, waaronder directieleden of mensen met een financiële functie. Maar denk ook aan uw beveiligingsorganisatie, receptie of de gebouwbeheerders.
Na de campagne krijgt u een rapportage waarin de zwakke plekken in de organisatie worden aangeduid. Zo kunt u doelgericht verbeteringen doorvoeren. Overigens kan bij Red Team Experts een phishing campagne natuurlijk ook onderdeel van een grotere fysieke PEN test of Red Teaming operatie zijn.

Met Red Team Experts maakt u uw organisatie bewust en daarmee weerbaarder.

meer weten over phishing campagne

Red Team Experts

Herkent u deze situatie? En wilt u liever niet dat uw bedrijf tussen deze nieuwsberichten komt te staan?

Neem dan contact op