Wat kan een fysieke pentest voor uw organisatie betekenen?

nov 6, 2019

Kwetsbaarheden binnen uw organisatie aanpakken blijft lastig. Omdat u zelf iedere dag binnen de organisatie aan de slag bent, is het niet altijd eenvoudig om de effectiviteit van huidige beveiligingsmaatregelen te meten.

Het resultaat hiervan? Dat u niet of nauwelijks voorbereid bent op een aanval van buitenaf. Stel uzelf het worst-case scenario eens voor. Het zal u verbazen hoe eenvoudig het is om bedrijfsprocessen te beïnvloeden of om aan bedrijfsgevoelige informatie te komen. Een fysieke pentest laat zien of uw organisatie voldoende beveiligingsmaatregelen heeft getroffen om kwaadwillenden te stoppen.

In 85%(!) van de gevallen slagen wij erin om onze opdracht/aanval uit te voeren.
Neem een datacenter nabij Rotterdam waarvoor we door middel met o.a. spoofing de fysieke en de digitale veiligheid hebben getest.

Fysieke pentest om de veiligheidslekken binnen uw organisatie zichtbaar te maken

Het doel van een pentest is om een fysieke beveiligingsaanval realistisch te simuleren. Op deze manier kunnen onze getrainde indringers veiligheidslekken binnen uw organisatie zichtbaar maken voor u en uw personeel.

  • Op een effectieve manier wordt er een grondige pentest uitgevoerd door onze ervaren beveiligingsexperts. Zij proberen zo snel mogelijk toegang te krijgen tot essentiële of bedrijfsgevoelige informatie.
  • In overleg worden de activiteiten in samenwerking met uw personeel uitgevoerd.
  • Een overzichtelijk resultatenrapport wordt inzichtelijk gemaakt. Op deze manier kunt u evalueren met uw personeelsleden. Wat gaat er goed? Wat kan er beter?

Zonder dat u het merkt, kunnen derden eenvoudig toegang krijgen tot uw data en processen. Het is daarom van cruciaal belang dat u regelmatig de weerbaarheid of het beveiligingsniveau uw organisatie onderzoekt. Wie heeft toegang tot de belangrijkste data en processen? Hoe veilig is uw organisatie? Wat is het worst-case scenario? Vrijwel iedere organisatie heeft te maken heeft met zwakke schakels in de beveiliging. Wij laten u en uw medewerkers zien dat bepaalde kwetsbaarheden kunnen leiden tot blijvende schade aan uw bedrijfsprocessen.

fysieke penetratietest quote

Kwetsbaarheden in de weerbaarheid van uw organisatie ontdekken?

De resultaten van een fysieke pentest geven inzicht in hoe effectief uw controles en beveiligingsmaatregelen zijn, en hoe ze op een kostenefficiënte manier effectiever ingezet kunnen worden.

Criminaliteitspreventie stimuleren dankzij extra motivatie. Het zal u verbazen hoe betrokken personeel wordt na een Mystery Visit of fysieke pentest bij u op locatie. Samen met uw personeel kunt u de resultaten in werking brengen om een veilige werkwijze te realiseren.
Inzicht in mogelijke vorderingen. Een fysieke pentest inzetten na een training of cursus geeft u inzicht in mogelijke vorderingen.

Wilt u meer weten over fysieke pentests of bent u benieuwd wat de voordelen zijn van een pentest voor uw organisatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of download onze brochure!

Bent u nieuwsgierig wat de voordelen van Red Teaming zijn? Lees dan de 10 voordelen van red teaming!

Bekijk de 10 voordelen van Red TeamingMeer weten over fysieke penetratietests?

Red Team Experts

Herkent u deze situatie? En wilt u liever niet dat uw bedrijf tussen deze nieuwsberichten komt te staan?

Neem dan contact op