Enorme toename valse ID’s

nov 2, 2020

Bent u voorbereid op de enorme toename van valse ID’s?

De marechaussee ervaart een enorme toename van het gebruik van valse ID’s. Op Schiphol heeft de marechaussee dit jaar al 215 mensen betrapt die een vervalst rijbewijs bij zich hadden. Dat is bijna een verdubbeling van vorig jaar terwijl  dit jaar fors minder mensen reizen! Dit meld RTL Nieuws uit bronnen van de Koninklijke Marechaussee (KMar) deze week.

Voor €80 al een nagemaakt rijbewijs te koop

In een ander nieuwsbericht van RTL is te lezen dat men voor €80 euro al een nagemaakt rijbewijs kan kopen in Polen. Wij weten dat het namaken van een dergelijke ID maar een paar euro hoeft te kosten! Of het nu gaat om een rijbewijs, een legitimatiebewijs van een bedrijf of een fantasiepaspoort, het is soms veel te eenvoudig om het na te maken. Beveiligers zijn nauwelijks getraind in het controleren op de echtheid van ID’s.

Belang ID check bij toegangsbeveiliging van bedrijfsgebouwen

Vaak zijn overheden, high risk bedrijven en datacenters qua toegangsbeveiliging afhankelijk van de controle op ID’s. Als iemand een valse ID toont en de beveiliging heeft dat niet in de gaten dan kan het zomaar zo zijn dat een ongewenste bezoeker het gebouw betreed. En als iemand deze moeite al doet dan is dat uiteraard geen goed nieuws.

Een aanval bestaat uit meer dan alleen een valse ID

Uiteraard staat het gebruik van een valse ID hier niet op zichzelf. Een indringer kan uit zijn op vertrouwelijke sales of R&D informatie, het beïnvloeden van een productieproces of het plaatsen van spionageapparatuur of devices waarmee de organisatie van binnenuit kan worden gehackt. Dat kaatste noemen we On Site Network Infiltration. Bij zo’n aanval is natuurlijk ook sprake van voorkennis of een goed bureauonderzoek in combinatie met bijvoorbeeld social engineering.

95% van onze aanvallen met valse ID’s slagen!

Wij ervaren dat 95% van de gevallen waarbij wij gebruik maken van een valse ID de beveiliging daar niet tegen bestand is. Dat is enorm hoog. Zeker als je je realiseert dat de bedrijven die wij met ons Red Team mogen auditen miljoenen uitgeven aan technische beveiligingsmiddelen en operationele bewaking.  

Red Team Experts

Herkent u deze situatie? En wilt u liever niet dat uw bedrijf tussen deze nieuwsberichten komt te staan?

Neem dan contact op