Corrupte ambtenaren geven valse paspoorten uit

jul 13, 2022

Staatssecretaris van Huffelen vindt na onderzoek dat tientallen vervalste Nederlandse paspoorten die zijn uitgegeven door corrupte ambtenaren, zo bericht RTL Nieuws op internet.

In een andere post schreven wij ook al dat de Marechaussee op Schiphol een enorme toename van valse legitimatiebewijzen ervaart.

Voor een paar tientjes kan al een vals Rijbewijs worden besteld. Onze specialisten maken een Rijbewijs echter al na voor een paar Euro.

Criminelen maken hier dankbaar gebruik van

Criminelen kunnen op deze manier voor een paar tientjes buiten beeld van de Nederlandse Politie en Marechaussee blijven en moeiteloos het land uit reizen en zo doorgaan met hun criminele activiteiten.

Fouten in het systeem van de Gemeentes

De Gemeentes hebben strikte regels voor de uitgave van dergelijke belangrijke documenten. Echter worden deze regels niet altijd goed gehandhaafd. Zo wordt het zogenaamde vier-ogen-principe (een voor de aanvraag, de ander voor de uitgifte) op zeer grote schaal genegeerd en worden de regels met betrekking tot de eisen die aan de pasfoto’s worden gesteld niet goed opgevolgd.

Strafzaken

De corruptie komt naar voren bij strafzaken. Het is ons niet bekend hoeveel valse legitimatiebewijzen er in het bedrijfsleven worden ontdekt en of die organisaties dan ook aangifte doen of de betreffende persoon simpelweg weigeren en weg sturen.

Belang ID check bij toegangsbeveiliging van bedrijfsgebouwen

Vaak zijn overheden, high risk bedrijven en datacenters qua toegangsbeveiliging afhankelijk van de controle op ID’s. Als iemand een valse ID toont en de beveiliging heeft dat niet in de gaten dan kan het zomaar zo zijn dat een ongewenste bezoeker het gebouw betreedt.

Als iemand de moeite doet om een vals legitimatiebewijs te kopen, dat is de kans groot dat diegene ook van plan is om dit bewijs te gebruiken om onbevoegd ergens binnen te komen. Slecht nieuws dus.

95% van onze red team aanvallen met valse ID’s slagen!

Wij ervaren dat 95% van de gevallen waarbij wij gebruik maken van een valse ID de beveiliging daar niet tegen bestand is. Dat is enorm hoog. Zeker als je je realiseert dat de bedrijven die wij met ons Red Team mogen auditen miljoenen uitgeven aan technische beveiligingsmiddelen en operationele bewaking.

Red Team Experts

Herkent u deze situatie? En wilt u liever niet dat uw bedrijf tussen deze nieuwsberichten komt te staan?

Neem dan contact op